08-12-07

Deschacht niet naar rechtbank wegens voetbalverplichtingen

olivier_deschacht3
 

 

Profvoetballer Olivier Deschacht is vanmiddag niet verschenen als getuige voor de Gentse correctionele rechtbank, wegens voetbalverplichtingen voor Anderlecht. De zaak, waarin voormalig "Temptation Island"-deelnemer Tim De Pril (1) beschuldigd wordt van het beschadigen van de wagen van Deschacht, werd uitgesteld tot volgende maand.

Afwezig
Deschacht stuurde zijn advocate, die verklaarde dat hij zich niet kon vrijmaken na de wedstrijd voor de Uefa-cup van gisterenavond tegen het Engelse Tottenham Hotspur. "Blijkbaar wordt een gelijkspel ook gevierd", grapte de rechtbankvoorzitter. Meester Lenny Van Tricht verzekerde de rechtbank echter dat haar cliënt op de volgende zitting zal getuigen.

Getuigen
Deschacht moet samen met een andere getuige meer duidelijkheid brengen over feiten op 29 september 2005 in de Gentse uitgaansbuurt rond de Overpoortstraat. De Pril staat terecht voor het beschadigen van de wagen van Deschacht. De Pril kreeg bij verstek een celstraf van een maand en een boete van 550 euro, maar hij tekende verzet aan tegen het vonnis.

Vernielingen
De correctionele rechtbank behandelt de zaak nu opnieuw en zal verschillende getuigen met elkaar confronteren. De verdediging van De Pril ontkent de vernielingen aan de Landrover van Deschacht. In het dossier verklaarden getuigen dat ze zagen hoe De Pril een steen zou gegooid hebben door de voorruit van de terreinwagen en de zijspiegels zou afgebroken hebben. De zaak werd uitgesteld tot 11 januari.

(1) Tim De Pril wordt ervan beschuldigd dat hij de wagen van Deschacht beschadigde. Zowel De Pril als Deschacht hadden een relatie met Ann Van Elsen.

09:21 Gepost door Annefan in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nieuwsflash |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.